Hangák

Kedves Szülők és kedves Pedagógusok!

Ősszel útjára indult egy kezdeményezés, melynek célja, hogy olyan magyar gyártók termékeit ismertesse meg és juttassa el hozzánk, vásárlókhoz, akik odafigyeléssel, gondossággal fordulnak a környezet és egyben egymás felé.

Környezetkímélő módon előállítani egészséges terméket, ami mentes a sokféle manipuláló szertől és anyagtól, ma alternatívát jelent, pedig régen ez volt a természetes. Manapság viszont egyre sürgetőbb Földünk, környezetünk, kultúránk megóvása a jelen és az elkövetkező generációk számára.

Elviekben sokan kötelezik el magukat a környezettudatosság mellet, de a tettek alapján kevés ember tekinthető annak. A “Hangák” csoportja szeretne létrehozni egy olyan vásárlói kört, mely tudatosan, felelősséggel választ.

 

Ezzel a választásunkkal azonkívül, hogy környezetbarát termékeket vásárolunk, gyűjthetünk iskolánk alapítványának. Annak az iskolának, melyhez szülőként és pedagógusként is szabadon, önálló döntés útján csatlakoztunk. 

A család és az iskola együtt nevel és együtt játszik lényeges szerepet az egyén fejlődésében. Közösek az érdekek, az értékek.

 

Iskolánk egyik tanulójának édesanyja hívta fel a figyelmemet erre a közösséget is építő lehetőségre. Az ÖKO iskola szemlélete, nevelési céljainkat támogató gondolkodás jó, ha családokban is megjelenik. Így tudunk összefogva hatni gyermekeink tudatosságára, fejleszteni a fenntarthatóság szemléletét.

Ezért támogatom iskolánkban ezt a szülői kezdeményezést, összefogást. A vásárlói csoport forgalma szerint Derkovits Alapítványunk bevétele is gyarapszik, amit a tanulók színvonalasabb nevelésére-oktatására tudunk visszaforgatni.

 

                                               Sikeres együttműködést kívánok magunknak.
 Hegedüsné Ócsai Mária
intézményvezető

 

 

Kedves Szülőtársaim!

Engedjétek meg, hogy egy egészen új lehetőséget ajánljak nektek, amivel a már működő támogatási lehetőségek (1%, Derko bál) mellett az iskola alapítványi kincstárát gazdagíthatjuk!
A neve: Hangák

 

A Hangák közössége azzal a céllal jött létre, hogy olyan magyar gyártók termékeit juttassa el vásárlóihoz, akik odafigyeléssel, gondossággal fordulnak a környezet és egyben egymás felé. 8 hazai gyártó, 500 környezetkímélő (natúr, bio minőség) módon előállított kozmetikai és tisztálkodási termékét, illetve tisztítószereit kínálja, melyek árai megegyeznek a különböző öko, és bio webáruházak áraival. 

A különbség abban rejlik, hogy a vásárlás értékének 5%-a, egy óvoda, iskola, vagy egyéb alapítvány támogatását szolgálja. Jelen esetben a Derkovits Alapítványt.

Az október közepén útjára indult kezdeményezés karácsonyig bezáróan összesen 200.000.- Ft összegű támogatást utalt át különböző alapítványoknak. Volt olyan iskola, aki 30.000.- Ft-ot tudhat már magáénak. Az alapítványok számlájára a támogatások évente kétszer kerülnek; decemberben és júniusban.

Akinek fontos közületek a környezettudatos választás, vagy most érzi itt az időt a változtatásra, s így (is) szeretné támogatni iskolánkat, az csatlakozzon a Derko vásárlói körhöz!

 

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy én, mint a Hangák képviselője gyűjtöm össze a megrendeléseiteket 2 hetente, hétvégén. A megrendeléseket erre a címre: fekete.zsuska@gmail.com

Kérdések, vagy bármilyen segítség esetén, állok rendelkezésetekre!

Köszönettel,
Fekete Zsuzsa  (+36 30 488 7628)
hanga